Kenelle? Pitkään työelämän ulkopuolella olleille henkilöille. Tarvitsemme Kohtaamispaikkatoimintoihin erilaisia osaajia, keittiöön, siivoukseen, asiakaspalveluun ja kohtaamispaikkojen aktiviteettien järjestämiseen ja pitämiseen sekä kansalaisten tietotekniikan osaamisen kehittämiseen. Työnkuvasi voi olla tosi monipuolinen. Voit olla laulajalahjakkuus tai möreä-ääninen supliikkimies, meitä kaikkia tarvitaan toisistamme huolehtimiseen, rinnalla kulkijaksi tai kuuntelijaksi.
Yhdistyksemme on työllistänyt palkkatuella, työkokeilulla tai kuntouttavalla työtoiminnalla lähes 200 pitkäaikaistyötöntä vuosittain vuodesta 1999 lähtien.
Kotkasta on vaikea saada työtä, siksi kehittymisesi ja tulevaisuutesi ovat meille tärkeitä!
Työntekijöidemme työnsaantimahdollisuuksia avoimilla työmarkkinoilla pyritään parantamaan panostamalla työskentelyn ohella myös työelämätaitojen kehittämiseen.
Työpajoilla tapahtuva työelämään valmennus tukee valmentautujan työkykyä ja työyhteisötaitoja sekä kerryttää hänen ammatillista osaamistaan. Lisäksi työelämään valmennus vahvistaa valmentautujan toimintakykyä, arjen hallintaa ja tulevaisuuden suunnittelua. Työ- ja työhönvalmentajat ohjaavat ja tukevat koko valmennusjakson ajan. Työelämään valmennus tapahtuu työpajoilla.
Käytössämme on modulaarinen työelämään valmennuksen malli, jossa valmentautujan tavoite on työllistyminen avoimille työmarkkinoille tai ammatilliseen koulutukseen. Jokaiselle valmentautujalle rakennetaan yksilöllinen tavoitesuunnitelma.
Tulevaisuus Tukevasti Työssä 3 (2019-2020) on työvoimapoliittinen hanke, jonka sisällä työllistämme valmentautujia joko palkkatuettuun työhön tai työkokeiluun.
Työpajamme ovat Digipaja, Kahvila- ja ravitsemuspaja, Kotihoitopaja, Remontointipaja, Suomen kielen, kulttuurin ja kansalaistaitojen paja sekä Kumppanuustalo Viikarin aikuisten työpaja.
Valmennusjakson tavoitteena on:
- CV:n tekeminen tai päivittäminen
- Sähköisen työhaun perusteet ja hyvän työhakemuksen tekeminen
- Tietotekniset taidot, @-tai A-kortti, tai osamoduulien suorittaminen
- Koulutushaut tai Valo-valmennus (ammatillisten opintojen näyttötutkinnot)
- Työpaikkahaut
- Toisen työnantajan palvelukseen sijoittaminen
- Työkokemuksen saaminen
Jos haluat meille työkokeiluun tai palkkatuettuun työhön ole yhteydessä TE-palveluiden vastuuvirkailijaasi ja pyydä häntä varaamaan meille aika työhaastatteluun.
VALO-VALMENNUS
LYHYESTI
Valmentautuja (työkokeilija, kuntouttavan työtoiminnan asiakas, palkkatukityöllistetty) hankkii ammatillisten tutkintojen mukaista osaamista työskennellessään työpajalla. Valmentautuja osoittaa hänelle kertyneen osaamisen ammatillisen oppilaitoksen järjestämässä näytössä. Tuloksena virallinen ammatillinen tutkintotodistus.
SUHDE OPPILAITOKSEEN
Oppilaitos ei osallistu osaamisen hankkimiseen. Oppilaitos ainoastaan arvioi kertyneen osaamisen näytössä. Valmennuksen sisältöjä ohjaavat ammatillisten tutkintojen perusteet. Näytön suorittamisella ei ole vaikutusta työttömyysturvan saamiseen.
Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Anne Heimola 044 0903035, anne.heimola@korttelikoti.fi