Toiminta-ajatus

Korttelikotiyhdistys on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon tämän ajan asukasyhdistys. Toimimme yhteistyössä alueiden asukkaiden ja eri viranomaistahojen kanssa, kestävän kehityksen hengessä. Yhdistys on perustettu 11.12.1997. Päätoimialana on neljän korttelikodin: Muorikan, Ratikan, Alvariskan ja Naapurin ylläpitäminen. Aukioloajan ulkopuolella korttelikodit ovat alueiden asukkaiden käytössä ympäri vuorokauden. Korttelikodit ovat ahkerassa käytössä sekä yksityishenkilöiden perhejuhlien että järjestöjen tai taloyhtiöiden kokousten pitopaikkana kohtuullista kulukorvausta vastaan. Korttelikotien toiminnan ympärille on syntynyt aina tarpeen mukaan monenlaista muuta toimintaa.

Työllistäminen ja vanhusten tukipalvelut

Yhdistys on palkannut vuodesta 1999 alkaen työttömiä henkilöitä erilaisilla työllistämistuilla vähävaraisten vanhusten tukipalvelutehtäviin. Näitä tukipalveluja ovat mm. siivous, ulkoilu, kaupassakäynti, saattoapu, seurustelu, lumityöt, nurmikonleikkuu ym. Tukipalveluista veloitetaan kohtuullinen kulukorvaus. Tukipalveluja voi kysyä lähimmästä korttelikodista. Työntekijämme tekevät tärkeää ja tarpeellista työtä vanhusten parissa. Kokemuksemme mukaan esim. vanhusten yksinäisyys on tänä päivänä hyvin yleistä. Työntekijämme pyrkivät tavallaan korvaamaan kaukana asuvan tai puuttuvan omaisen.