Meille töihin?

Kotkan Korttelikotiyhdistys ry                                                                              2.1.2017

Tule meille töihin!

Tarvitsemme sinua tavallisiin töihin, tavallisen ihmisen taidoin!

Korttelikotiyhdistys on Kotkassa toimiva yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon tämän ajan asukasyhdistys. Ylläpidämme neljää kohtaamispaikkaa Kotkan alueella; Muorikkaa, Ratikkaa, Naapuria ja Alvariskaa, toimintaamme on myös Kumppanuustalo Viikarissa.

Tarvitsemme Kohtaamispaikkatoimintoihin erilaisia osaajia, keittiöön, siivoukseen, asiakaspalveluun ja kohtaamispaikkojen aktiviteettien järjestämiseen ja pitämiseen. Työnkuvasi voi olla tosi monipuolinen. Voit olla laulajalahjakkuus tai möreä-ääninen supliikkimies, meitä kaikkia tarvitaan toisistamme huolehtimiseen, rinnalla kulkijaksi tai kuuntelijaksi.  

Yhdistyksemme on työllistänyt palkkatuella, työkokeilulla tai kuntouttavalla työtoiminnalla lähes 200 pitkäaikaistyötöntä vuosittain vuodesta 1999 lähtien. Välityömarkkinoiden mahdollisuuksiin työllistää palkkatuella tuli rajoituksia heti 2017 alusta, eli vuonna 2017 sopimuksia voidaan tehdä vain työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan.

Työntekijöidemme avulla on tuettu vuosittain yli 500 kotkalaisen vähävaraisen asiakkaan kotona asumista erilaisin tukipalvelutehtävin. Näitä tukipalveluja ovat mm. siivous, ulkoilu, kaupassakäynti, saattoapu, seurustelu, lumityöt, nurmikonleikkuu ja muut kotona asumista turvaavat palvelut. Asiakkaidemme omaiset asuvat usein kaukana ja voi olla, että juuri sinä meillä töissä ollessasi, olet ainut kodin ulkopuolinen kontakti. Se on tärkeä tehtävä ja toisistamme välittämistä parhaimmillaan.

Kotkasta on vaikea saada työtä, siksi kehittymisesi ja tulevaisuutesi ovat meille tärkeitä!

Työntekijöidemme työnsaantimahdollisuuksia avoimilla työmarkkinoilla pyritään parantamaan panostamalla työskentelyn ohella myös työelämätaitojen kehittämiseen. Työ- ja työelämävalmennus tapahtuvat työpajoilla. Pajojen toiminta-alueet ovat kahvila – ravitsemus ja virikepaja, remontointipaja, kotihoitopaja, suomenkielen-kulttuurin- ja kansalaistaitojen, digitaalinen seinätön paja sekä Kotkan kumppanuustalon yhteisöpaja.

Kahvila – ravitsemus ja virikepaja on suunnattu jo ravitsemusalan koulutuksen saaneille tai siitä kiinnostuneille, joilla ei kuitenkaan ole vielä työkokemusta, jota tarvitaan työllistymiseen.

Hoivapaja on suunnattu hoitoalasta kiinnostuneille, meidän perehdytyksemme ja hoiva-asumiseen tutustumisen kautta pääset näkemään hoitoalaa käytännössä Kotkan alueen hoivayksiköissä. Hoito-ala työllistää tulevaisuudessa eniten työntekijöitä.

Kotihoitopaja on suurin pajamme, autamme kotona asuvia ja jonkinlaisia toimintakyvyn rajoituksia omaavia vähävaraisia kotkalaisia selviytymään arjessa. Työ palkitsee tekijäänsä ja voit innostua suorittamaan kotityöpalvelun ammattitutkintoa ja työllistyä kotipalvelu-alalle tai perustaa jopa oman yrityksen.

Suomenkielen-kulttuurin- ja kansalaistaitojen pajalle pääsevät maahanmuuttajataustaiset työntekijät. Tällä pajalla muun työn ohessa korostuvat suomenkielen tuottamisen taidot. Kotoutumista parhaimmillaan on suomenkielen puhuminen työtovereiden kanssa- tutustuminen suomalaiseen kotiin ja tavallisiin suomalaisiin. Työ pyritään aina tekemään suomalaisen työparin kanssa.

Kotkan kumppanuustalo Viikarin yhteisöpaja, oletko näppärä tietokoneen kanssa ja omaat hyvät asiakaspalvelutaidot? Viikariin tarvitaan työntekijöitä asiakaspalvelun ajanvaraukseen, kun eri yhdistykset varaavat kokousaikojaan, tietotekniikan opetustehtäviin, tilastointiin, siivoukseen ja moneen muuhun mielenkiintoiseen tehtävään.

Remontointi- ja maatalouspajan sisällä pyrimme parantamaan työntekijöidemme remontointi-, puutarha- ja maanviljelystaitoja. Kotkan kaupunki on sitoutunut osoittamaan omistamansa kaupungin puuverstaan, joka toimii tukikohtana pajalle työllistyville. Kaupungin tekninen- ja puisto- osasto osoittavat pajalle sellaisia työtehtäviä kaupungin sisällä, jotka eivät kilpaile yksityisen palvelun tuottajan kanssa.

Digitaalinen seinätön paja tarjoaa mahdollisuuksia tietotekniikan osaajille mm. mikrotuen ja tietotekniikan opetustehtävien parissa.

Tarjoamme erilaisia koulutuksia työn ohessa, voit suorittaa meillä mm. hygieniapassin, päivittää ansioluettelosi eli Cv:si, opetella sähköistä työnhakua tai suorittaa tietotekniikan @- tai A-kortin. Lisäksi saat opetusta kotisiivouksen perusteista sekä pyörätuolia käyttävän asiakkaan avustamisesta. Näistä kaikista saat todistuksen, josta sinulle on tulevaisuudessa hyötyä.

Miten meille pääsee töihin?

Työskentelystä meillä työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa voit kysyä alueen TE- toimistosta tai palvelukeskus Väylästä. He antavat sinulle työhaastatteluajan ja sitten suunnitellaan, miten voit toteuttaa osaamistasi meillä.

Sijoittautumistasi ohjaa ensisijaisesti työntekijätarve pajoilla sekä mahdollisuuksien mukaan sinun omat toiveesi, osaamisesi tai rajoituksesi.

Voit myös työskennellä eri pajoillamme saaden työkokemusta eri aloilta.

Olemme Kotkan aluella toimiva ns. välityömarkkinatoimija ja tällä hetkellä työllistämisemme mahdollistaa ”Tulevaisuus Tukevasti Työssä”-hanke, jota työvoimapoliittisesti rahoittaa Kaakkois-Suomen elinkeino-liikenne- ja ympäristökeskus sekä Kotkan kaupunki.

Toiminnanjohtaja: Anne Heimola 044 0903035

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.